Heb jij je eigen bedrijf? Zo zorg je voor de juiste verzekering

Gepubliceerd op: 03-05-2023

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd, is een verzekering die die je bedrijf beschermt tegen financiële schadeclaims. Deze claims komen voort van derden waarbij schade is veroorzaakt doormiddel van jouw geleverde producten of diensten. Om je risicomanagement te handhaven is het daarom erg belangrijk om je goed te verzekeren tegen deze risico’s. In deze tekst lees je welke verzekeringen er hiervoor zijn, voor wie dit belangrijk is en hoe je deze eenvoudig kunt afsluiten. 

Waar dient een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt zul je ongetwijfeld wel is hebben gehoord van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als je een bedrijf hebt dat producten of diensten levert is het in de meeste gevallen sterk aan te raden om je hier goed voor te verzekeren. Hoe goed je producten of diensten ook zijn, het kan namelijk altijd voorkomen dat er schade of letsel ontstaat bij derden doormiddel van jouw geleverde producten of diensten. Wanneer dit het geval is kan diegene een schadeclaim opleggen bij jou. Hierdoor zul jij de schade financieel moeten vergoeden. De prijzen hiervan kunnen dan ook enorm hoog oplopen waardoor een bedrijf in sommige gevallen gewoon failliet gaan. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van deze claims waardoor het risico voor je bedrijf aanzienlijk wordt verlaagd. 

Voor wie is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan je bedrijf financiële bescherming bieden tegen schadeclaims. Afhankelijk van de producten of diensten die je levert is het in de meeste gevallen erg verstandig om zo’n verzekering af te sluiten. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk niet enkel de schadeclaims van derden, maar ook eigen schade of letsel van werknemers dat is veroorzaakt door jouw geleverde producten of diensten. Wanneer jij bijvoorbeeld digitale licenties verkoopt is het in de meeste gevallen niet noodzakelijk om zo’n verzekering af te sluiten. Verkoop jij bijvoorbeeld elektrische producten is het altijd zeer aan te raden om voor zo’n verzekering te gaan. Met elektrische producten kunnen er namelijk altijd ongelukken gebeuren. Hierbij zal het product in brand kunnen gaan waardoor er schade ontstaat. Welke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij jou past is dus echt afhankelijk van bepaalde factoren. Zo is het belangrijk om te kijken naar de risico’s die er zijn binnen je bedrijf, de omvang van je bedrijf en de dekking die je graag zou willen voor je bedrijf. Aan de hand van deze informatie kun je opzoek gaan naar een passende verzekering. Een verzekering kun je dan ook eenvoudig via het internet afsluiten en is vaak binnen 10 minuten geregeld.