Tips voor het inrichten van een klein kantoor

Gepubliceerd op: 26-09-2023

Een kleine kantoorruimte hoeft geen probleem te vormen, zolang je de juiste indeling kiest. Hoewel kasten handig zijn om dingen op te bergen, kunnen ze te veel ruimte innemen. Je kunt ook overwegen of je echt een vergadertafel nodig hebt, of dat dit alleen maar extra ruimte in beslag neemt in een al kleine ruimte. Lees dit handige artikel om te leren hoe je je kleine kantoor het beste kunt organiseren, zodat je nog steeds genoeg ruimte hebt voor al je spullen.

Kies het juiste meubilair

Hoe meer meubels en spullen je in je kantoor hebt, hoe voller en kleiner het lijkt. Hoewel extra decoraties leuk kunnen zijn, kunnen ze je kantoor rommelig maken. Als je meer ruimte in je kantoor wilt creëren, kies dan een groot wit of houten bureau, omdat dit de ruimte groter doet lijken. Let wel op dat het in je kantoor past. Verder is het slim om een groot item te kiezen dat een gevoel van rust en ruimte geeft. Bij een industriële inrichting voor op kantoor past een groot houten bureau weer goed. Zorg ervoor dat je werkplek comfortabel en duurzaam is. Als je al een groot bureau hebt, kies dan geen grote kast, omdat dit veel ruimte inneemt. Denk aan andere manieren om je spullen op te bergen die minder ruimte in beslag nemen.

Creëer meer licht

Een gebrek aan daglicht in je kantoor kan je creativiteit beperken en leiden tot vermoeidheid, en dit is niet goed voor je concentratie. Door meer gebruik te maken van natuurlijk licht, kun je je kantoor ruimer laten lijken. Als je kleine ramen hebt, plaats dan geen planten voor het raam en hang geen gordijnen op, want dat blokkeert het natuurlijk licht. Het is slim om je bureau zo te plaatsen dat je naar buiten kunt kijken of naar een open ruimte, wat je kantoor groter doet lijken. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht, maar kies ook voor voldoende kunstmatige verlichting zodat je productief kunt werken. Je kunt het zelf uitproberen en zien hoe het je werkomgeving positief kan beïnvloeden!

Zorg voor transparantie

In moderne kantoren kom je niet langer traditionele ‘hokjes’ of dikke, saaie scheidingswanden tegen. Glazen scheidingswanden bieden privacy en behouden tegelijkertijd een gevoel van openheid en transparantie. Ze zijn zowel praktisch als mooi in moderne kantoorinrichting, met strakke lijnen en een eigentijdse uitstraling die de ruimte groter doet lijken. Zo dragen ze bij aan een eigentijds kantoordesign. Als je nog twijfels hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professional die je kan helpen met kantoorinrichting. Er zijn online genoeg bedrijven die je eens kan benaderen voor advies. Succes!