De grootste tankstations ter wereld

Gepubliceerd op: 26-09-2023

Stel je voor dat je op een lange, vermoeiende autorit bent en je moet stoppen om je auto bij te tanken. Je rijdt naar het dichtstbijzijnde tankstation en verwacht gewoon een plek om benzine te krijgen en misschien snel iets te eten. Maar wat als dat tankstation veel meer te bieden heeft dan alleen benzine? Wat als het een echt enorm tankstation is, bijna als een reisbestemming op zich? Deze variëteit maakt het voor veel mensen ook leuk om te werken bij een tankstation. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk solliciteren bij Esso. Maar in dit artikel bekijken we ’s werelds grootste tankstations en laten we je weten waar je deze verbazingwekkende rustplaatsen kunt vinden.

Buc-ee’s in Texas

Buc-ee’s in Texas is echt enorm als we het hebben over tankstations. Het is zo groot dat het meer is dan alleen een plek om benzine te krijgen; het is eigenlijk een soort attractiepark voor reizigers. Hier zijn niet alleen veel benzinepompen, maar je vindt er ook veel snacks, cadeautjes, kleding en zelfs vers eten dat ter plekke wordt bereid. Er zijn meer dan 120 benzinepompen, dus je hoeft nooit te wachten, zelfs niet op drukke dagen. Het is heel normaal om hier te stoppen voor een snelle tankbeurt en dan uiteindelijk een uur rond te dwalen en alles te ontdekken wat Buc-ee’s te bieden heeft. Lijkt het jou ook leuk om in een groot tankstation te werken? In Nederland heb je bijvoorbeeld Esso. Kijk anders even naar vacatures bij www.werkenbijeg.com.

Truck Haven in Californië

In Californië, waar de snelwegen eindeloos lijken, vind je Truck Haven, een van de grootste tankstations langs de beroemde Interstate 10, die de oost- en westkust van de VS met elkaar verbindt. Dit tankstation is een echte droom voor vrachtwagenchauffeurs en mensen die lange afstanden rijden. Het heeft veel parkeerplekken voor vrachtwagens, douches om op te frissen en een ruime keuze aan plekken om te eten. Truck Haven is niet alleen een plek om te tanken en te rusten, het schept ook een gevoel van samenhorigheid onder reizigers.

Upington Ultra City in Afrika

Als we naar Afrika kijken, moeten we zeker Upington Ultra City in Zuid-Afrika noemen. Dit tankstation bevindt zich in een van de heetste en droogste plekken op aarde, de Kalahari-woestijn. Maar het is meer dan alleen een plek om te tanken; het heeft ook een gigantisch zwembad waar je kunt afkoelen. Met meer dan 30 benzinepompen en allerlei voorzieningen, zoals restaurants en winkels, is Upington Ultra City een geweldige stop voor reizigers die door de uitgestrekte vlaktes van Zuid-Afrika trekken.

Yukon’s Russ Brown Travel Center in Alaska

Het reizen naar het noorden van de Verenigde Staten, vooral in het ruige Alaska, kan behoorlijk uitdagend zijn. Maar Yukon’s Russ Brown Travel Center in Tok, Alaska, maakt die reis een stuk eenvoudiger. Dit tankstation is niet alleen groot, het is ook van vitaal belang voor de gemeenschap in dit afgelegen deel van het land. Hier vind je een supermarkt, motel en zelfs een vliegveld, waardoor dit tankstation fungeert als een centrale hub voor zowel reizigers als de lokale bevolking. Dit laat zien dat tankstations in afgelegen gebieden veel meer kunnen zijn dan alleen een plek om brandstof te krijgen. Best interessant, toch? Als jij ook graag bij een groot tankstation wilt werken, kun je eens op zoek gaan naar een website die vacatures open heeft staan bij tankstations. Het is een werkomgeving waar altijd iets nieuws gebeurt!